Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: МЗС України: Санкції з Росії можна зняти лише тоді, коли вона компенсує завданні зби

Новини України: МЗС України: Санкції з Росії можна зняти лише тоді, коли вона компенсує завданні зби
79475 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна лобіює власні інтереси у Європарламенті, які стосуватимуться у майбутньому зняття санкцій. Київ вважає за потрібне, щоб Європа розглянула зняття санкцій проти Росії лише за умови, якщо Кремль офіційно заявить про відшкодування збитків.


Україна лобіює власні інтереси у Європарламенті, які стосуватимуться у майбутньому зняття санкцій. Київ вважає за потрібне, щоб Європа розглянула зняття санкцій проти Росії лише за умови, якщо Кремль офіційно заявить про відшкодування збитків. Така позиція української сторони викладена у позиційному документі МЗС України, який був підготовлений до засідання Ради ЄС у закордонних справах.
Документ розпочинається зі слів: «Україна стурбована ідеями про те, щоб знизити тиск санкційної політики ЄС щодо Росії і продовжити співпрацю з російською владою попри те, що Москва досі не бере зобов’язання зупинити агресію».
Далі в документі обґрунтовуються причини, чому саме зараз не можна знімати санкції з Російської Федерації. Однією з таких причин є поширення Росією серед країн ЄС пропаганди насильства та підтримка тероризму. Крім того, Москва, також, ігнорує міжнародне право.
Київ наводить основні моменти, які має притримуватись Рада ЄС у закордонних справах. Зокрема, Європейська спільнота не повинна знімати санкції з метою «домовитись з Путіним». Росія порушила принципи міжнародного права, а отже причиною зняття санкцій може стати дотримання Кремлем норм міжнародного права. У разі поступок з боку Європейського союзу щодо санкцій приведе і до поступок, щодо основних норм міжнародного права. А це приведе до замороження конфлікту на Донбасі та відкладення кримського питання на тривалий час.
У документі від МЗС України зазначена нова вимога зняття санкцій, яка до сьогодні не була згадана. Умовою зняття санкцій, як вважає українська сторона, повинно стати не лише припинення дестабілізації на Сході України і завершення окупації Криму, а й офіційна згода Російської Федерації на компенсацію завданих збитків.
У Києві вважають, що лише після виконання Москвою Мінських домовленостей можна говорити про формалізацію відносин ЄС-Євразійський союз.
Продовжити дану дискусію Київ зможе на саміті Україна-ЄС.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео