Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Обама про Росію: «Великі країни не мають залякувати менші країни»

Обама про Росію: «Великі країни не мають залякувати менші країни»
132499 ПЕРЕГЛЯДІВ

Барак Обама заявив у неділю, що США будуть шукати всі можливі варіанти щоб «посилити тиск на Росію» з приводу українського питання. 


Барак Обама заявив у неділю, що США будуть шукати всі можливі варіанти щоб «посилити тиск на Росію» з приводу українського питання. «Ми не маємо жодного інтересу в тому, щоб Росія була ослабленою, або її економіка опинилася в руїнах. Проте ми глибоко зацікавлені в тому, щоб кожна країна дотримувалась основного принципу міжнародної політики , а саме: Великі країни не повинні залякувати менші країни», - заявив президент США журналістам.
Виступаючи в Нью-Делі Обама запевнив, що він буде шукати всі додаткові доступні можливості для ослаблення або припинення воєнної конфронтації в Україні. У понеділок президент США відвідав щорічний парад в Індії на честь Дня Республіки. У параді брали участь відомі оркестри, танцювальні колективи та велика кількість військової техніки, в основному російського виробництва, - нагадування позиції Індії в колишній «холодній війні».
Росія залишається найбільшим постачальником зброї в Індію. І в той час як кількість зброї зменшується, російський військовий імпорт як і раніше становить три чверті постачань в Індію.
Незалежні дипломати помічають, що американо-російські відносини погіршилися до рівня часів «холодної війни». Барак Обама сподівається збалансувати вплив Москви на індійську економіку під час свого візиту на цьому тижні.
Приїзд президента до Індії відбувався на день пізніше обстрілу Маріуполя, в якому загинуло щонайменшу 30 осіб, включаючи двох дітей. Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорили події в на південному сході України, а також ситуацію в Сирії під час телефонної розмови. Пан Керрі знову засудив ракетний обстріл цивільних осіб у Маріуполі з боку сепаратистів. Держсекретар заявив про необхідність відновлення режиму припинення вогню, виведення важких озброєнь та закриття кордону.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео