Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Єгипет: сутички в річніцю революції

Єгипет: сутички в річніцю революції
105972 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомляється, щонайменше 18 осіб були вбиті в зіткненнях між поліцією і протестуючими по всьому Єгипту.
За повідомленнями місцевих чиновників, серед мертвих були троє курсантів-поліцейських, та десятки демонстрантів отримали поранення. Зіткнення в суботу слідували за смертю активіста в ході маршу в столиці країни, місті Каїрі.
Протести були організовані з нагоди четвертої річниці повстання у Єгипті 2011 року, в результаті яких був повалений багатолітній лідер Хосні Мубарак. Заходи з безпеки були посилені перед річницею у великих містах, а ключові місця в Каїрі були перекриті. Десятки людей були вбиті в подібних протестах минулого року.
Під час акцій протесту в Каїрі курсанти поліції були вбиті, чиновники заявили, у той час як протестуючі були вбиті в столиці та на півночі країни місті Олександрії. Поліція заявила, що двоє бойовиків були вбиті, коли вони намагалися застосувати вибуховий пристрій в дельті Нілу. Більше 400 чоловік були арештовані
У суботу, активістка Шаімаа аль-Саббах, у віці 32 років, була застрелена під час маршу Соціалістичного народного блоку в центрі Каїра. Партія звинуватила поліцію у її смерті. Вона була похована на тлі гнівних сцен в Олександрії в неділю. Сотні людей прийшли на її похорони. Прокуратура почала розслідування за фактом її смерті.
Після відсторонення обраного президента Мохаммеда Мурсі в липні 2013 року, Єгипет разом із своїм новим лідером Абделем Фаттахом аль-Сісі покіничив із політичним розбратом у державі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео