Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Греції сформовано новий уряд

79474 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новоспечений прем’єр-міністр країни Алексіс Ціпрас сформував новий уряд разом із правою партією "Незалежні греки".


Новоспечений прем’єр-міністр країни Алексіс Ціпрас сформував новий уряд разом із правою партією "Незалежні греки".
Новим міністром фінансів буде Яніс Варуфакіс, який був рішучим противником угоди про фінансову допомогу Греції 2010 року. Саме він очолить делегацію Греції на можливих переговорах із кредиторами, на яких переглядатимуть умови виплати боргів країни по цьому пакету допомоги.
Представник партії «Незалежні греки» Панос Камменос призначений міністром оборони.
Тим часом Евклід Цакалотос, представник уряду з економічних питань, заявив, що було б вкрай важко очікувати, що Греція буде в змозі виплатити всю суму своєї величезної заборгованості.
Експерти зазначають, що призначення Яніса Варуфакіса міністром фінансів є чітким сигналом від нової правлячої коаліції на чолі з ліворадикалами з партії «СІРІЗА», що вони проводитимуть жорстку лінію на потенційних переговорах щодо реструктуризації грецької заборгованості загальним обсягом у 240 млрд євро.
53-річний професор економіки пан Варуфакіс, який викладає у низці західних університетів, а протягом останніх двох років був консультантом американської компанії Valve, каже, що Греції не зможе навести порядок у власних фінансах, доки вона має перебувати у режимі жорсткої економії, який він прирівняв до «тортурів шляхом імітації утоплення».
Ще до призначення нового міністра фінансів пан Ціпрас заявив, що він прагне від лідерів ЄС демонстрації свого бажання вести переговори з новим грецьким урядом і що розпад єврозони у випадку виходу з неї Греції є його найстрашнішим кошмаром.
Призначення пана Камменоса міністром оборони також неоднозначно сприймається європейськими лідерами. Зокрема, через те, що він вважає Німеччину винною у труднощах греків. Які вони відчували під час режиму жорсткої економії.
Раніше пан Ціпрас заявляв, що він прагне переговорів, а не конфронтації з міжнародними кредиторами.
Тим часом Жан-Клод Юнкер, президент Європейської комісії, попередив Грецію, що їй не слід очікувати скорочення її зобов’язань по виплаті заборгованості. Представник німецького уряду Штеффан Зіберт також зробив наголос на тому, що грекам необхідно вжити заходів у продовженні процесу оздоровлення економіки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео