Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Греція прагне, аби ЄС змінив власну політику щодо Росії

185342 ПЕРЕГЛЯДІВ

У МЗС Греції не хочуть, щоб Європа будувала свою політику, орієнтуючись на інтереси країн, історичні відносини яких із Росією мають непростий та емоційний шлях .


У МЗС Греції не хочуть, щоб Європа будувала свою політику, орієнтуючись на інтереси країн, історичні відносини яких із Росією мають непростий та емоційний шлях .
Новий очільник МЗС країни Нікос Котзіас вважає, що ЄС потрібно розробити нову стратегію щодо Росії та федеративної України. Думки та пропозиції з цього приводу він висловив даючи відповіді на запитання французького видання L’Humanité.
«Греція є європейською країною, в якої, як і в кожної іншої країни ЄС, є право виражати свою позицію та захищати інтереси з усіх проблем, у тому числі й щодо політики відносно Росії», - заявив він. «Ми не погоджуємося із ситуацією, в рамках якої політика Європи відносно РФ буде розроблятися поза рамками інституцій ЄС», - наголосив пан Котзіас.
«Ми вважаємо, щоб ЄС не повинно розробляти свою стратегію, спираючись на інтереси тих країн, чиї історичні відносини з РФ є непростими та емоційними», - додав пан міністр. «Але в той же час, ми не ігноруємо факт дестабілізації становища на російсько-українському кордоні. ЄС потрібно розробити нову стратегію», - переконаний пан Котзіас .
Як раніше повідомляли різні інформаційні агентства, новий грецький уряд виразив сумніви щодо необхідності подальшого розширення санкцій відносно РФ, тим самим надавши підставу іншим європейським країнам побоюватися, що Греції може використати право вето щодо прийняття нових заходи проти Росії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео