Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Зброя від США «так» чи «ні»?

Новини України: Зброя від США «так» чи «ні»?
238364 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як зазначає УНІАН, держсекретар Сполучених Штатів Джон Керрі, під час брифінгу з прем’єром А. Яценюком, повідомив, що Барак Обама наразі розглядає всі можливі варіанти допомоги для України, в тому числі й збройну допомогу.


Як зазначає УНІАН, держсекретар Сполучених Штатів Джон Керрі, під час брифінгу з прем’єром А. Яценюком, повідомив, що Барак Обама наразі розглядає всі можливі варіанти допомоги для України, в тому числі й збройну допомогу. Однак остаточне рішення, президент Сполучених Штатів, ще не прийняв.
Як зауважив пан Керрі – Обама буде зважати на його думку (Дж.Керрі, після повернення з Києва) та на результати Мюнхенської конференції з думками західних партнерів. Зокрема також після візиту пані А. Меркель, котрий запланований на 9 лютого.
Окрім того, пан держсекретар наголосив, що наразі точиться дуже багато дискусій і в парламенті США, і в Білому домі, навколо цієї теми, однак президент Обама прийме рішення, коли вважатиме, що готовий його прийняти.
Разом із тим віце-президент Джо Байден визнав, що саме в адміністрації Білого дому йдуть дискусії по цьому питанню. Зокрема він зауважив, що мова йде про додаткове оборонне озброєння та здібності, які потенційно можуть бути названі зброєю, чи можуть використовуватись в наступальних цілях.
Однак американська преса, власне авторитетний New York Times, пише, з посиланням на свої урядові джерела, що наразі йдуть перемови про бронебійні снаряди, безпілотники, радари, броньовані позашляховики – загалом на суму близько 3 млрд. американської валюти.
А в Wall Street Journal пишуть про вірогідність поставок протиракетних комплексів Javelin.
Нагадаємо, що президент Порошенко в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt закликає країн членів Північного Альянсу допомогти Україні зброєю.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео