Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Тихому океані стався катаклізм

У Тихому океані стався катаклізм
132641 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні у невеличкі острівній державі Вануату, що в Тихому океані трапилась природна катастрофа


Сьогодні у невеличкі острівній державі Вануату, що в Тихому океані трапилась природна катастрофа. Буревій, який вчені назвали «Пам» забрав життя щонайменше 44 людей. Як повідомляють самі мешканці, після буревію у столиці острова – місті Порт Віла – постраждали тисячі будинків, а уламки споруд і викорчувані дерева порозкидало по всіх вулицях. На думку міжнародних організацій, які допомагали постраждалим, 25% із 44-тисячного населення столиці залишились без житла.
Аналізуючи буревій, експерти присвоїли йому 5 категорію, а це означає, що руйнівна сила поривів вітру сягала понад 300 км/год. Тому експерти висловлюють хвилювання, що кількість постраждалих і масштаби руйнувань можуть виявитись більшими ніж вважають зараз.
Буревій «Пам» не став несподіванкою для місцевих жителів. Напередодні катаклізму з острівної держави евакуювали кілька тисяч осіб. За даними ООН, в радіусі дії буревію «Пам» проживають як мінімум сто тисяч людей.
Нагадаємо, наприкінці минулого року стихійне лихо сколихнуло іншу тихоокеанську державу – Філіппіни. Там розійшовся тайфун «Хагупіт», який позбавив життя щонайменше 21 людину та завдав збитків понад мільйону філіппінців.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео