Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Худим не місце на подіумі

Худим не місце на подіумі
185762 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вас не лякають фото надхудих дівчат у модних журналах? Французів лякають. І на стільки, що у законопроект міністра охорони здоров’я Марісоль Турен були внесені поправки


Вас не лякають фото надхудих дівчат у модних журналах? Французів лякають. І на стільки, що у законопроект міністра охорони здоров’я Марісоль Турен були внесені поправки. Ними забороняється участь у модних показах худих манекенниць, у котрих недоїдання. Цього тижня документ розгляне Національна Асамблея Франції.
Запропонував дану зміну депутат соціалістичної партії Олів’є Веран, який ще працює невропатологом. За його словами, у Франції від aнорексії страждають 40 тиcяч людей, 90% із котрих становлять підлітки.
Бажання депутата ввести зміни в законопроект має на меті досягти від модних домів, аби ті не прославляли анорексію. Із цього приводу Веран сказав, що неприпустимими є вихваляння недоїдання та експлуатація в комерційних цілях людей із загрозливою для їх здоров’я і, навіть, життя ситуацією.
Для тих агентств, що приймають на роботу занадто худих моделей, законодавець зазначив міру покарання: штраф сумою в 75 тиcяч євро тa арешт до 6 місяців.
Рівень «крайньої худоби» визначатиметься за індексом маси тіла, а також манекенниці повинні мати довідки, де зафіксовано їх вагу.
Мода – модою, але нормально їсти потрібно! У той же час, вага українських моделей тримається на допустимому рівні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео