Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хто стоїть за вбивством Олеся Бузини?

Хто стоїть за вбивством Олеся Бузини?
238949 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олесь Бузина – скандальний журналіст, письменник і телеведучий – був застрелений у четвер, 16 квітня, недалеко від свого будинку. 


Олесь Бузина – скандальний журналіст, письменник і телеведучий – був застрелений у четвер, 16 квітня, недалеко від свого будинку. За показаннями свідків, він отримав кілька куль у груди та контрольну в голову. Як повідомила керівник прес-служби ГУМВС України в Києві Юлія Мусташ «о 13:20 двоє невідомих в масках застрелили його біля свого будинку, після чого втекли на автомобілі».
Смерть журналіста викликала не менший сплеск емоцій, ніж його прижиттєва діяльність. Бузина не приховував своє відверте українофобство. Будучи головним редактором газети «Сегодня», публікував статті, що викликали обурення у Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. А його книги «Вурдалак Тарас Шевченко», «Таємна історія України – Русі» та «Поверніть жінкам гарем» створили ажіотаж в українському суспільстві. Також Олесь Олексійович був активним прихильником антимайдану.
Назвати це вбивство неполітичним просто неможливо. Але кому була вигідна смерть епатажного журналіста?
Звістка про смерть вільного журналіста в Україні досить швидко розповсюдилась, її навіть прокоментував Володимир Путін під час прямого ефіру, визнавши його політичним:
«Ми на Україні маємо справу з цілою серією таких вбивств» Як і вбивство регіонала Калашнікова, яке сталось трохи раніше, Президент Петро Порошенко вважає смерть Бузини «свідомою провокацією». Адже, якщо подумати логічно, російська влада такий виклад подій тепер легко зможе назвати політичним терором.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео