Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВІЛ покинув список смертельно небезпечних хвороб

214180 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лікарі, котрі звітували по програмі ООН стосовно боротьби з ВІЛ–СНІДом в світі, відзначили, що за п’ятнадцять років кількість захворювань на ВІЛ зменшилася на тридцять п’ять відсотків, а смерть ВІЛ-інфікованих – на сорок один відсоток, що свідчить про значний прогрес у боротьбі зі смертельною хворобою.

Також вчені та лікарі не бояться впевнено заявити, що ВІЛ більше не відноситься до смертельних хвороб. Тепер вірус класифікують як хронічний недуг, на розвиток якого можна впливати.

Хизуються медики й позитивною динамікою статистичних даних, відмічаючи, що аналізуючи період у тридцять років, зросла тривалість життя пацієнтів, які є ВІЛ– позитивними. Якщо у 1987 році ВІЛ–інфікований чоловік в середньому помирав у віці 37, 9 років, а ВІЛ-позитивна жінка у віці – 35,2 років, то в 2013 році ці показники значно покращилися й складають 50, 8 року та 49, 7 року відповідно.

Також було відмічено, що сімдесят відсотків із понад тридцяти шести мільйонів ВІЛ–Інфікованих – це жителі Африки.

Позитивна динаміка у лікуванні ВІЛ спостерігається завдяки початку лікування на ранніх стадіях хвороби, довгостроковій терапії та належному медобслуговуванні хворих. Великий позитивний результат дає й антиретровірусна терапія.

Медики вважають, що більшу загрозу для здоров’я такої категорії хворих несе не сам вірус, а побічні ефекти від антиретровірусної терапії та імунодефіцит, які можуть спричинити інфаркти, рак та неврологічні хвороби.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео