Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До другого раунду вакцинації готові

240903 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські медики готуються в наступний понеділок, тридцятого листопада, розпочати другий раунд проведення імунізації населення проти хвороби поліомієліту, тема якого цьогоріч актуальна в Україні. Варто відмітити, що перший раунд вакцинації, яка стала додатковою, проходив протягом трьох тижнів, починаючи з дев’ятнадцятого жовтня. Кращими за підсумками проведення першого раунду визнали медиків із Кіровоградської області, де щеплення було зроблено для дев’яносто двох відсотків дітей, що становить понад сорок вісім тисяч осіб.

Такий ажіотаж був викликаний після того, як на поліомієліт захворіли двоє діток, котрим не були зроблені щеплення. В зв’язку з цим, у Мінохорони здоров’я вирішили провести 3 тура імунізації та ввести вакцину проти важкої недуги для дітей. Спочатку повідомлялося, що вакцини в країні не має. Ситуацію допомогли врятувати ЮНІСЕФці, котрі надали Україні гуманітарну допомогу.

Також у Мінохорони повідомляють, що найбільш вразливими до поліомієліту були та залишаються дітки до п’яти років. Хвороба не лише важко протікає, а й має фатальні наслідки, серед яких параліч.

Захистити дітей та дорослих можна лише вчасно зробивши щеплення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео