Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні зміняться ціни на ліки

80405 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найближчим часом в Україні можуть подорожчати ліки. Це пов’язано з запланованим підвищенням податкової ставки на ліки. За інформацією Асоціації міжнародних фармацевтичних виробників, підвищення має піднятися до 20 відсотків.

Володимир Ігнатов, виконавчий директор Асоціації міжнародних фармацевтичних виробників розповів про заплановане Міністерством фінансів підвищення ставки на податок на додану вартість. Як прогнозують спеціалісти, це підвищення сягне від 7, наявних зараз, до 20 відсотків. Як наслідок, очікується подорожчання ліків на 15-20 процентів.

При цьому в уряді попереджають, що для того щоб для громадян подорожчання ліків не було занадто відчутним, у випадку подорожчання їм будуть передбачені адресні субсидії. Попередньо такі субсидії діятимуть протягом року.

Як зазначають спеціалісти в області фармацевтики, зараз українські пацієнти оплачують 90 % вартості ліків, у той час як у Європі до 80 відсотків їх вартості компенсує держава. Податок на додану вартість у європейських державах також достатньо незначний. Зокрема, у Франції він складає 2,6 %, тоді як в Україні він вже сягнув 7 %. Крім цього, українці змушені сплачувати імпортне мито у розмірі 5 відсотків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео