Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна може відмовитися від імпорту закордонних вакцин

Україна може відмовитися від імпорту закордонних вакцин
27152 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шокуюча новина про те, що маленька дитина помирає від правця у Дніпрі, сколихнула усю Україну. Вилікувати інфекцію, яка ще у ХІХ столітті успішно піддавалася лікарському втручанню та завдяки цьому позбавляла людину від небезпеки померти, на сьогоднішній день безсилі навіть провідні медики нашої держави. І це – один із найтрагічніших парадоксів новітньої української історії.

Раніше вакцину від правця Україна отримувала від Росії. Тепер її місце зайняла Індія, чиї лікарські препарати, на жаль, не відрізняються високою якістю. Проте, на думку українських лікарів, наша держава може взагалі відмовитися від імпортованих вакцин, оскільки має потенціал виготовляти їх сама.

Спираючись на той факт, що Україна наразі досягла нечуваних раніше успіхів у таких галузях як авіа та ракетобудівництво і дала «зелене світло» новообраній команді реформаторів Міністерства охорони здоров'я, запуск процесу виготовлення вітчизняних вакцин – першочергова задача в. о. міністра МОЗ Уляни Супрун. Варто відзначити, що у контексті не завжди вчасних постачань закордонних медичних препаратів в Україну можливе відкриття власне українських потужностей виробництва фармацевтичної продукції є надважливою ідеєю, котра сприятиме швидшому одужанню українських громадян.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео