Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Людські органи незабаром друкуватимуть на 3D-принтерах

Людські органи незабаром друкуватимуть на 3D-принтерах
216608 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інноваційний 3D-друк стає все більш поширеним у, здавалося б, не призначених для нього технологічних галузях. Зокрема, в Україні завдяки такому нововведенню вже друкують електрогітари, протези, автомобільні деталі та зброю. А фахівці, тим часом, зазначають, що дуже скоро черги на трансплантацію органів порідіють і зникнуть зовсім, оскільки майбутнє медицини – саме за надрукованими людськими органами.

Цікаво, що якість надрукованих на 3D-принтері матеріалів жодним чином не поступається добре відомому стандартному механізованому виробництву. Але у той час як оригінальна деталь нерідко коштує десятки тисяч американських доларів, 3D-друк забезпечить не тільки якість, а й вражаючу економію.

Завдяки подібній технології державна компанія «Укроборонпром» замовляє деталі для власних безпілотників виключно у центрах українського 3D-друку. Зазначену вище електрогітару подібним шляхом виготовили усього за шістдесят годин, а вартість кардинально відрізнялася від її неймовірно дорогих, але виготовлених на звичайних заводах, родичок.

За словами власників українських центрів 3D-друку, майбутнє – за технологіями, котрі дозволять економити людські кошти та час і парадоксально не поступатися якості. Друк людських органів у цьому контексті будуватиметься на зразках клітинної тканини пацієнта та подальшій пересадці. Термін виготовлення та вартість, у такому випадку, також скоротяться на майже 80%.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео