Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Підвищення податків, як боротьба з хворобами

Підвищення податків, як боротьба з хворобами
81359 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Підвищення податку на містять цукор напої може знизити їх споживання, що призведе до зменшення випадків ожиріння, цукрового діабету 2-го типу і карієсу зубів. Про це йдеться в доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

     У ВООЗ вважають, що жорстка податкова політика щодо шкідливих для здоров'я напоїв вдарить по кишені споживача і, відповідно, призведе до зниження масштабів пристрасті до них. За розрахунками експертів, підвищення роздрібної ціни на цукровмісні напої, щонайменше, на 20 відсотків призведе до скорочення в тій же пропорції попиту на таку продукцію.

     «Споживання вільних цукрів, включаючи такі продукти, як цукровмісні напої - основний фактор глобального зростання числа людей, які страждають від ожиріння і діабету ... Ввівши податок на цукровмісні напої, уряди зможуть зменшити страждання людей і врятувати їм життя. Вони також зможуть скоротити витрати на охорону здоров'я, а зекономлені кошти - інвестувати в медицину », - сказав директор департаменту ВООЗ з профілактики неінфекційних захворювань Дуглас Беттчер.

     В даний час приблизно 42 мільйонів дітей у віці до п'яти років страждають від ожиріння. Серед тих, кому більше 18 років, 39% мають зайву вагу. А 422 мільйони людей в усьому світі хворі на діабет.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео