Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Реформа в медицині: на що будуть витрачені 215 млн доларів.

Реформа в медицині: на що будуть витрачені 215 млн доларів.
53088 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сайті Міністерства охорони здоров’я з’явилося повідомлення, що між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку був підписаний договір про надання великих коштів у кредит.


На сайті Міністерства охорони здоров’я з’явилося повідомлення, що між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку був підписаний договір про надання великих коштів у кредит.  Справа в тому, що на даний момент розробляється масштабний проект: «Покращення охорони здоров’я на службі людей». Він передбачає тотальне реформування медицинської сфери з боку України та залучення великих коштів зі сторони світового банку: 215 млн долларів (ціла вартість проекту – 261 млн доларів США).

Проте чекає покращення охорони здоров’я лише 8 областей України. Які це регіони будуть – поки що не анонсується. Що передбачає даний проект і яких змін зазнають вітчизняні лікарні?
Перш за все, слід сказати, що головна ідея проекту – це поліпшити медичну інфраструктуру і власне саму якість обслуговування.

По-друге, головним об’єктом фінансування буде галузь лікування серцево-судинних захворювань, профілактика онкозахворювань. Мета полягає у тому, щоб створити необхідні умови для виявлення на ранніх стадіях загрози для людини та своєчасно діагностувати їх.

Крім того, за словами нового Міністра, буде реорганізована та удосконалена первинна медико-санітарна допомога. «Ми прагнемо і йдемо до кращих світових стандартів, добиваємося не тільки якісного обслуговування, але й хочемо провести інформаційно-роз’яснювальну  кампанію щодо першої медичної допомоги.» - пише сайт Міністерства охорони здоров’я.

В свою чергу проект має довгий термін виконання – 5 років. Щодо прозорості надання коштів новий міністр зазначає, що угода передбачає своєчасний аудит коштів та регулярне проведення фінансового моніторингу, адже саме це є запорукою ефективності проекту. 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео