Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Експерти пропонують нову програму медичної реформи

Експерти пропонують нову програму медичної реформи
79556 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експерти у сфері охорони здоров’я наполягають на негайних змінах в українській медицині.


Експерти у сфері охорони здоров’я наполягають на негайних змінах в українській медицині. Вони зазначають, що залишати вітчизняну медицину у такому вигляді, як вона є зараз, не можна, оскільки це буде злочином проти народу.У плані охорони здоров’я Україна значно відстає від багатьох розвинених країн. Однією з проблем, зазначають експерти, є обмеження державного асигнування цієї галузі. Тому для покращення ситуації потрібно докорінно змінювати ситуацію.

З цією метою була запропонована програма стратегічного розвитку медичної галузі «Бачення-2020». Програма перш за все передбачає створення фармацевтичної промисловості, яка була б конкурентоздатною на світовому ринку. Ідея такого реформування належить членам Американської торгової палати в Україні.

Необхідність покращення медицини продиктована не лише ідеями захисту інтересів населення, але й економічними розрахунками. Зокрема, спеціалісти підрахували, що якби кілька років раніше Україна зробила рішучі кроки задля збереження здоров’я населення і скорочення смертності, з 2010 року вона могла б отримати ВВП на 6,6 мільярдів більше. Зараз середній рівень життя в Україні значно нижчий, ніж у Польщі чи країнах Прибалтики.

Серед найважливіших чинників, які пропонують змінити автори програми – збільшити державне фінансування фармацевтичної галузі, підвищити рівень фармацевтичної сфери і збільшити її конкурентоспроможність. Важливо, на думку експертів, також розробити дієву систему медичного страхування населення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео