Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи може нашкодити здоров’ю звичайний чай?

Чи може нашкодити здоров’ю звичайний чай?
159046 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз медики прийшли до висновку: чай не можна пити у необмежених кількостях.


Ще з дитинства ми пам’ятаємо, як після сніданку зі смачною булкою пили чай, а лікарі радили вживати його після кожного прийому їжі. Проте зараз медики прийшли до іншого висновку: чай не можна пити у необмежених кількостях.
Такий вирок чаю винесли американські медики, після детального обстеження 47-річної жінки, яка скаржилася на нестерпні болі у кістках.
Виявилося, що пацієнтка випивала по 100-150 пакетиків чаю в день. Звичайний пакетований чай їй здавався геть не міцним, тому вона вирішила прийти до дешевого, але суворого методу: просто збільшити кількість пакетиків.
З болем у кістках жінка жила вельми довгий час, проте навіть не здогадувалася, що в усьому винна звичка пити чай.
Справа в тому, що у пакетованому чаї знаходиться велика кількість фтору. Як відомо, цей елемент викликає кальцинування зв’язок та нарости на поверхні тканини кісток. Дані симптоми – перші прояви флюорозу кісток, діагноз, який власне і поставили жінці. Такий діагноз справжня рідкість для цивілізованого світу, адже воду в Євросоюзі та штатах фільтрують для харчового вжитку: у воді також є фтор. Флюороз є розповсюдженим в Індії та Африці, де населення також має звичку пити для стимуляції нервової системи дуже міцний чай.
Крім того, американські медики наголошують, що пити треба лише 4 види чаю: чорний, зелений, білий та улун. Всі інші види – в кращому випадку лише суміщі з різних трав та листя.
А лікар-остеопат Джозеф Меркола разом з дієтологом Керрі Рокстоном рекомендують вживати чорний чай лише в обмежених кількостях, а в раціоні постійно вживати зелений у холодному вигляді, щоб уникнути проблем з кістками та не розбавляти шлунковий сік теплим питвом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео