Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Науковці встановили зв’язок між дефіцитом вітаміну D та розвитком інсульту

Науковці встановили зв’язок між дефіцитом вітаміну D та розвитком інсульту
185603 ПЕРЕГЛЯДІВ

Люди,  в організмі яких недостатньо вітаміну D, при виникненні інсульту переживають його важче, оскільки недостатня його кількість спричиняє збільшення проявів ішемії.


Люди, в організмі яких недостатньо вітаміну D, при виникненні інсульту переживають його важче, оскільки недостатня його кількість спричиняє збільшення проявів ішемії. Такі висновки зробили науковці з Массачусетського технологічного інституту (МІТ).
Про те, що обсяг інсульту є у середньому вдвічі більшим у тих, хто має дефіцит на вітамін D, показали дослідження, які зробили науковці з МІТ, залучивши до цього 96 пацієнтів, які мали діагноз «гострий ішемічний інсульт». Аналізуючи зміни рівня вітаміну в організмі протягом року, дослідники прийшли до висновку, що у тих пацієнтів, у яких його кількість недостатня, обсяг інфаркту мозку вдвічі більший.
Усі учасники дослідження – люди віком близько 73 років, 45% з них – жінки.
Ще раніше з’ясували, що рівень вітаміну D є одним з важливих факторів впливу на розвиток інсульту, гіпертонії та цукрового діабету. У зв’язку з цим людям, особливо похилого віку, радять стежити за харчуванням і обов’язково вживати продукти, багаті на вітамін D.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео