Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Життя без пульсу

Життя без пульсу
159161 ПЕРЕГЛЯДІВ

Учені США з компанії BіVACOR створили штучне серце, яка зможе подарувати не одне нове життя


У світі тисячі людей щодня потребують пересадки серця. Дочекатися його просто нереально. Учені США з компанії BіVACOR створили штучне серце, яка зможе подарувати не одне нове життя.
Після трансплантації «органу» в людини не буде пульсу та серцебиття, адже даний винахід взагалі не скорочується. У той час як справжнє протягом року скорочується 42 млн. разів. Тому винахідники присвоюють йому перевагу в 50 разів від усіх попередніх варіантів штучних хартів.
Наразі унікальний винахід перебуває на стадії випробувань, перші з яких уже пройдено. Експерименти проходили на великих тваринах. Було встановлено, що серце дозволяє тваринам активно рухатися по біговій доріжці. Жили вони місяць, надалі були приспані задля вивчання впливу протеза на решту органів.
Як виявилося, серце вдало співпрацює з легенями та нирками. Із середини воно обладнане диском із ребрами, що обертається, і підтримується двома магнітними полями. Він крутиться з інтервалом у дві-три тисячі обертів за хвилину, створюючи необхідну енергію для прокачування крові по організму. А магнітні поля не дають серцю торкатися до решти органів.
Це неабиякий прорив у медицині!

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео