Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українського журналіста засудили у Криму

Українського журналіста засудили у Криму
109856 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українського журналіста «Радіо свободи» Миколу Семені у Криму засудила окупантська влада. Чоловікові присудили 2,5 роки умовного терміну та заборону на журналістську діяльність. Таку інформацію повідомили у зовнішньополітичному відомстві України.

За словами представників МЗС, політичного в’язня засудили незаконно та у стилі окупаційної влади за сфабрикованою справою. У відомстві кажуть, ця справа є черговим доказом бандитської та репресивної влади Криму, направленим на знищення мешканців півострову.

У свою чергу міністерство звернулося до міжнародних союзників та іноземних правозахисників з проханням покарати країну-агресора та вжити відповідних заходів до окупантської влади.

Додамо, наприкінці минулого тижня Миколу Семені оголосили вирок. Йому присудили 2,5 роки умовно та заборонили працювати журналістом. Сторона обвинувачення запросила 3 роки за гратами.

Чоловіка звинувачували в закликах через свої публікації в так званих сепаратиських заходах і приєднання Криму до України. Під час судових слухань обвинувачений не відмовився від своїх слів і підтвердив, що вважає півострів частиною України, а також підкреслив, що не бачить у своїх словах криміналу.

Нагадаємо, до відповідальності Семені притягнули рік тому. Тоді йому інкримінували 5 років ув’язнення. Україна, Америка та Євросоюз вимагали Москву припинити вчиняти репресії проти журналіста.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео