Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Посол Ватикану в Україні: «Основа будь-якої війни – брехня»

Посол Ватикану в Україні: «Основа будь-якої війни – брехня»
244238 ПЕРЕГЛЯДІВ

     «Молитва за мир» в Україні і світі зібрала у соборі святого Олександра у Києві представників всіх конфесій, а очолив службу Апостольський нунцій в Україні (Посол Ватикану в Україні) архієпископ Клаудіо Гуджеротті. Він виступив з проповіддю, у якій зачепив тему війни та миру.

     Одна із найважливіших його тез полягала у тому, що «основа будь якої війни – брехня; основа сучасних війн – особливий вид «наукової» брехні, яку називають пропагандою».

     Клаудіо Гуджеротті додав, що пропаганда заполоняє наше серце поступово, ніжно, м'яко, а потім вибухає всередині, а неправда є однією з найважливіших складових війни.

     У своїй промові посол наголосив, що усі війни пов'язані не лише одна з одною, а й ще із однією війною, яку людина не може зупинити – вона у людському серці.

     Він закликав усіх молитися за жертв обманів та прихованих інтересів, а також нагадав усім, хто живиться на війнах, що жодна копійка, зароблена на крові, не буде прощена. У молитві згадали усі країни, у яких іде війна, загалом 26: Україна, Сирія, Афганістан, Іран, Венесуела, Лівія, Конго, Бірма та інші.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео