Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Посол України в Ватикані закликав Папу Римського Франциска відвідати Україну

Посол України в Ватикані закликав Папу Римського Франциска відвідати Україну
394633 ПЕРЕГЛЯДІВ

Посол України в Ватикані закликав Папу Римського Франциска відвідати Україну у зв'язку із скандалом, спричиненим його висловами про "білий прапор". Цей візит буде важливим сигналом не лише для України, але й для всього світу. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на виступ посла України у Ватикані Андрія Юраша на каналі Sky TG24.

"У будь-який момент, якщо Святіший Отець вирішить відвідати Україну, це буде надзвичайно важливим не лише для країни, але й це стане сигналом, символом для всього світу", - зазначив посол.

Юраш також відзначив, що пояснення висловлювань Папи Римського з боку кардинала Пароліна було дуже корисним для розуміння позиції Святого Престолу. У той же час, він підкреслив, що Україна не може прийняти "символ білого прапора", але вчиняє важливі кроки у напрямку досягнення миру.

Висловлення Франциска про "білий прапор" викликало різку негативну реакцію у західних країн та самій Україні. Нагадаємо, що 9 березня Папа Франциск закликав Україну продемонструвати "мужність білого прапора" та розпочати переговори з росією. Президент України Володимир Зеленський відповів, нагадавши Папі, що росіяни не залишать Європу лише через українських захисників.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео