Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американське суспільство: атеїсти проти

Американське суспільство: атеїсти проти
79676 ПЕРЕГЛЯДІВ

У штаті Флорида, що на півдні США стався справжній інцидент: до дисциплінарної відповідальності притягнуто учня за те, що він сказав по шкільному радіо фразу «І хай Бог благословить Америку та береже її спокій».


Вони позиціонують себе як ті, хто точно знає, як влаштований Всесвіт. Вони точно знають хто є на цьому світі та чи існує потойбіччя, але вони точно не знатимуть, який скандал може викликати втручання в публічний простір закладу.
У штаті Флорида, що на півдні США стався справжній інцидент: до дисциплінарної відповідальності притягнуто учня. Ні, він не побився с однолітками та не розбив скло. Він усього-на всього сказав по шкільному радіо фразу «І хай Бог благословить Америку та береже її спокій».
До речі фраза досить розповсюджена для США, зустрічається не один раз у піснях, літературі.
Проте США – країна казусів, де і найпопулярніший вислів може викликати купу обурення.
Проти релігійного учня виступила «American Humanist Assotiation» Та як, ви спитаєте, вони дізналися? Невже за громадянами таки ведеться тотальний контроль, як нам розповідали фільми? Звісно, ні!
Так сталося, що в дану організацію повідомили…звичайні студенти тієї ж самої школи. За їх словами фраза є обурюючою не тільки для них самих, а для всієї школи. Може б справа і не отримала гучного публічного розгляду, але 2 юних правозахисника, якщо їх так можна назвати, взялись за справу серйозно: оперуючи Конституцією, заявили, що не досить коректно починати ранок у державній школі з християнського благословення. Більше того, підлітки грозилися подати у суд на школу, яка допускає випуск таких програм в ефір шкільного радіо.
А що ж зробило керівництво самої школи? Воно, як не дивно стало виправдовувати вчинки того, хто доніс на товариша.
Пізніше ми дізналися, чим же завершилась ситуація: публічно, через принципала Дрейк вся країна дізналася, що було висунуто рішення про проведення дисциплінарної бесіди з «порушником», заявлено, що він відхилився від поданого раніше сценарію, і за останній вчинок буде відсторонений від ведення ранкових ефірів на радіо школи.
Усе має дві сторони медалі: людське ставлення, рівень довіри один одному, навіть демократія і та – дуже умовне явище. Чи набере нових обертів конфлікт і обмежиться це лише поодиноким випадком – життя покаже.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео