Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Милосердя на війні

Милосердя на війні
106094 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Артемівську християнська місія роздала 500 пакунків гуманітарної допомоги місцевим жителям.


В Артемівську християнська місія роздала 500 пакунків гуманітарної допомоги місцевим жителям.
Гуманітарна допомога від християнської організації «Нове покоління» роздавалася прямо на вулиці. Поруч лунали постріли, а жителі й переселенці навіть не підозрювали, що околиці міста цілеспрямовано обстрілювали російські бойовики.
Як проходила акція волонтери розповіли після повернення з зони бойових дій. Дмитро Макаренко, координатор волонтерського центру розповідає: «Усі прекрасно чули, що відбувалося на околицях. Слава Богу, що хоч не бачили цих жахів. Всі стояли, звісно, налякані. Люди, які тільки що втекли від війни в Дебальцево, навіть не знали що думати і робити в цей момент. Проте ми не мали права покидати людей і провели акцію до кінця. Спілкувалися потім з місцевими жителями. Вони казали, що такого жаху давно бойовики місту не влаштовували».
«Нове покоління» зібрало усе найнеобхідніше для постраждалих від конфлікту: хліб, крупи, макарони, консерви. Гуманітарна допомога була розрахована більшою частиною на переселенців з-під Дебальцево.
Нові місії скоро будуть знову організовані організацією. Координатор місії запевняє, що попри усі негаразди, попри жах війни вони їхатимуть до людей і будуть допомагати і словом, і ділом.
Наступним кроком допомоги християнської організації стане постачання медикаментів до лікарень прифронтової зони АТО. Як кажуть самі волонтери, ситуація з ліками тяжка, а у сільських лікарнях – вкрай плачевна. Будуть намагатися привезти усе найнеобхідніше для людей, адже серед пацієнтів багато дітей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео