Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Київ релігійний: новий погляд на Костьольну вулицю

Київ релігійний: новий погляд на Костьольну вулицю
26639 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Києві багато вулиць з дивовижною історією, сьогодні увагу міських жителів привертає увагу невелика вулиця коло Майдану Незалежності.


У Києві багато вулиць з дивовижною історією, сьогодні увагу міських жителів привертає увагу невелика вулиця коло Майдану Незалежності. У ряді містичних екскурсій Києвом, розповідають, що саме тут можна зустріти жінок-птиць та загиблих вчених часів СРСР.
Костьольна вулиця відома не лише своєю архітектурною забудовою. Тут практикувався у малюванні Тарас Шевченко, жили відомі хіміки, математики та економісти. Родзинкою вулиці є найдавніший католицький костьол у Києві, що є закладеним у 1842 році. Саме в ньому хрестили Казимира Малевича. За радянських часів костьол не зруйнували, а перетворили на планетарій. За часів незалежності будівлю реставрували і вже у 2001 році сюди приїхав сам Папа Римський.
Будувати храм почали із волі царя Олександра І. Тому і названий костьол на честь імператора. Гроші, звісно, потрібні були величезні – більше 200 тисяч рублів. Будували ж храм багаті дворяни Київської губернії. Проте, грошей завжди не вистачало. Крім того, була ще одна проблема: забудівля Києва ускладнювалася завжди тим, що місто стоїть на холмистій місцевості з багатою мережею річок, як наземних, так і підземних. Тому ділянку, де будувався храм, потрібно було постійно укріплювати.
Після приходу більшовиків - храм припинив свою роботу. Будівля почала використовуватися виключно, як планетарій. Доля священнослужителів тих років - невідома.
Зараз храм працює у звичному колись для нього режимі. Радо запрошує всіх віруючих до себе та демонструє всім цілувальникам мистецтва свої унікальні фрески.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео