Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Італії знайшли корабель, що пролежав 800 років на дні моря

В Італії знайшли корабель, що пролежав 800 років на дні моря
241270 ПЕРЕГЛЯДІВ

Унікальну знахідку здійснили італійські науковці минулого тижня біля берегів півострова Саленто. Корабель пролежав на дні моря більш ніж вісімсот років. Тепер головним завданням науковців є дослідження загибелі цієї субмарини.

Близько двох років дослідники морів провели в пошуках скарбу. І нарешті декілька днів тому надійшла приємна звістка, яка стала сенсацією у всьому науковому світі. На дні моря знайшли цілий і незруйнований корабель. За даними самих науковців на дні моря він міг пролежати від 750 до 820 років.

У середньовіччі біля цього узбережжя знаходилось відоме рибальське селище. У цьому селищі проживало понад 300 осіб. Головним знаряддям для торгівлі звичайно що була риба. Місцеві жителі мали свої човни, на яких кожен день здійснювали подорожі за «живим» товаром у море. Не один десяток відважних моряків не повернулось із мандрів додому. А за рибою часто приїздили сюди великі кораблі з інших міст і місцин Італії.

Можливо саме такий корабель і знайдений неподалік селища. Допоки науковці тільки збирають поверхневу інформацію з палуби корабля, проте за два-три місяці вони збирають дослідити і внутрішню частину субмарини.

Провідний археолог з інституту Саленто Кріштіано Алфонсо наголосив, що ця знахідка відкриє нову сторінку в підводній історії півострова.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео