Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сонячна система може зазнати суттєвих космічних втрат

Сонячна система може зазнати суттєвих космічних втрат
54739 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таємнича планета Х, про існування якої вчені заявили ще на початку поточного року, може стати причиною космічного збідніння Сонячної системи. Мова, насамперед, йде про такі планети як Нептун та Уран, котрі загадкова Х може просто викинути з орбіти.

Станеться це, у свою чергу, через перетворення Сонця на червоного гіганта. Процес Сонячних метаморфоз, за попередніми оцінками американських та британських вчених, почнеться не раніше ніж через сім мільярдів років, а наслідки перетворень будуть катастрофічними, оскільки Сонце втратить одразу половину власної маси та поглине Меркурій.

Наша ж блакитна планета, залишившись без захисту останнього, стане занадто близькою до розпаленого Сонця, через що умови життя на ній будуть схожими на сусідні венеріанські. Ті гравітаційні збурення, котрі, у свою чергу, до Сонячної системи вноситиме планета Х, будуть значно сильнішими за вплив на планети Сонцем і тому газові гіганти, розташовані у кінці Системи, просто почнуть потроху зникати з її обріїв.

Цікаво, що хімічний склад планети Х, котра знаходиться за Плутоном та має у десять разів більшу від Землі вагу, ідентичний зі сполуками, які являють собою основу головних конкурентів Х – Урану й Нептуну.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео