Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчені склали вражаючий рейтинг найнебезпечніших істот на Землі

Вчені склали вражаючий рейтинг найнебезпечніших істот на Землі
108372 ПЕРЕГЛЯДІВ

Комарі, люди та змії – саме таким чином виглядає перша трійка найбільш смертоносних серед усіх існуючих на нашій планеті істот за версією Організації Об'єднаних Націй. Причому, такі визнані світом природи хижаки як акули, вовки та леви взагалі опинилися на останніх рядках рейтингу від ООН.

Таким чином, від укусу комарів в світі щороку помирає біля 750-ти тисяч осіб. Причиною загибелі ще 437-ми тисяч є...людина, а сто тисяч життів забирає укус отруйної змії. Цікаво, що до рейтингу також потрапив і один із найпоширеніших домашніх улюбленців – звичайнісінький собака. Спираючись на спалахи сказу та відсутність вакцини проти цього смертоносного вірусу, від нього щороку помирають біля 35-ти тисяч людей.

Маленький миролюбний прісноводний равлик, котрий є переносником смертельного для людини шистосомозу, вбиває до двадцяти тисяч осіб кожного року. А триатомові клопи, муха цеце, аскариди, крокодили та стрічкові хробаки – 12 000, 10 000, 4500, 1000 та 700 людей відповідно.

Варто відзначити, що найбільшу кількість рядків рейтингу зайняли виключно ті істоти, котрі є переносниками небезпечних та смертельних для людського здоров'я захворювань.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео