Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нові дані про Плутон

Нові дані про Плутон
240486 ПЕРЕГЛЯДІВ

Космічна станція New Horizons, яку запустила NASA, в липні цього року наблизилася до своєї цілі – планети Плутон, аби зібрати дані про атмосферу, будову поверхні та взаємодію із її супутником Хароном. Станція знаходиться від планети на відстані дванадцяти з половиною тисяч кілометрів, однак вчені NASA отримали уже багато корисної інформації, проаналізувавши фотознімки космічних тіл, які передає New Horizons. На останніх знімках, де зафіксовано зону дня і ночі, вчені помітили, що поверхня Плутону в цьому місці має невисокі хребти, які тягнуться на сотні кілометрів. Ще більше уваги привернув ландшафт, який нагадує кору дерева чи шкіру дракона. Знімки Плутона передані в кольорі, тому вченим вдалося дізнатися, що пейзажі планети мають жовте, помаранчеве, блакитне та яскраво-червоне забарвлення.

На інших фотознімках помітні дюни, які нагадують земні, льодове озеро, яке висохло з невідомих причин, контури льодових гір, низькі хребти і пагорби.

Опрацювавши дані, не виключено, що в найближчому майбутньому в NASA захочуть відвідати найвіддаленішу планету Сонячної системи

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео