Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Тепловим щитом Orion NASA планує перехитрити природу

Тепловим щитом Orion NASA планує перехитрити природу
160357 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спеціалістам, дослідникам та вченим із NASA не сидиться без діла. Нещодавно на своєму офіційному сайті космічне агентство розмістило інформацію про те що після вдалого тестового запуску теплового щита капсули Orion, який пройшов в грудні минулого року на відмінно та перевершив очікування його творців, буде розроблена концепція створення більш досконалого щита, який буде розміщений на надпотужній ракеті SLS. Саме її в NASA планують запустити через три роки в відкритий космос з місією в галактику Оріон.

Також вчені розповіли про те, що при тестуванні тепловий щит витримав температуру у 2200 градусів Цельсія, але цього як виявляється замало, бо ракета матиме більшу швидкість при поверненні на Землю, а отже щит має бути стійким до ще більш високих температур. Винахідники уже знайшли рішення й планують зробити із скловолокна та титино-карбону, використавши у хімічних сполуках щита понад 320 тисяч клітин.

Вчені передбачають, що сам щит, виконаний у формі шару, розпадеться на молекули та атоми, але захистить пасажирів космічного апарату та його спусковий модуль.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео