Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поблизу небесного тіла KIC 8462852 шукають міжпланетні цивілізації

214013 ПЕРЕГЛЯДІВ

Науковці і надалі шукають докази існування планетних цивілізацій біля зірки під назвою KIC 8462852. На думку про існування міжпланетного життя вчених наштовхнуло характерне для розвиненої позаземної цивілізації випромінення.

Радіотелескопу Allen Telescope Array, під час спостереження за небесним тілом, не вдалося знайти дивного випромінювання. Проте дослідники, не втрачаючи надії, прагнуть віднайти пояснення дивного явища за допомогою радіотелескопа Грін-Бенк, який володіє великою потужністю.

Із жовтня цього року незвична діяльність небесного тіла привернула увагу дослідників.

За даними, отриманими із космічної обсерваторії Кеплера, було виявлено, що протягом останніх декількох років світіння зірки змінюється, то різко падаючи, то зростаючи. Такий процес пояснюється рухом по орбіті зірки екзопланети. На даний момент головним поясненням явища вчені називають хмари комет, які проходять повз зірку.

Також, науковцями було зроблено припущення, що зміни у світінні зірки може бути спричинене гігантськими структурами, котрі могла створити позаземна цивілізація. Саме це і закцетувало основну увагу фахівців проекту "SETI" («Пошук позаземного розуму»), які, для подальшого вивчення зірки, направили до неї радіотелескоп Allen Telescope Array.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео