Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

’’Через космічне сміття на Землі може розгорітися війна’’, - вчені

53771 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скупчення навколо планети Земля космічного сміття може стати каталізатором серйозної політичної кризи чи, більш того, збройного конфлікту на Землі.

Дослідники вважають, що уламки, котрі засмічують космічний простір у найближчому майбутньому можуть принести загрозу космічним апаратам. Більш того, проблематично стане з’ясовувати причину пошкодження супутників - уламками космічних кораблів або ж завдяки виведенню із ладу певної країни.

В інформації, яку надали НАСА та Роскосмос, на Земній орбіті знаходяться більш ніж двадцять три тисячі уламків космічних кораблів більші десяти сантиметрів у розмірі. Загалом, у космічному просторі більш ніж трильйон космічного сміття різного розміру. Знаходяться уламки на висоті від ста шістдесяти до сімсот сорока п’яти кілометрів над поверхнею Землі.

Саме на такій висоті працює більша частина військових супутників, які належать різним країнам. Вчені з’ясували, що за останні двадцять років з близько десятком таких супутників був втрачений зв’язок. Однією із причин являється зіткнення із космічними уламками. На думку дослідників, космічне сміття небезпечне не тільки для супутників, а також і для МКС.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео