Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Неактивний спосіб життя небезпечніший, ніж ожиріння

Новини України: Неактивний спосіб життя небезпечніший, ніж ожиріння
79537 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відсутність або недостатня кількість фізичних вправ вбиває удвічі більше людей у Європі, ніж ожиріння.


Відсутність або недостатня кількість фізичних вправ вбиває удвічі більше людей у Європі, ніж ожиріння. Такими бути результати 12-річного дослідження, у якому взяло участь більш ніж 300 тисяч людей. Науковці Кембриджського університету прийшли до висновку, що принаймі 20 хвилин швидкої ходьби на день покращить загальну ситуацію з гіподинамією (порушенням функцій організму через обмеження рухової активності). За словами експертів, мінімальні фізичні навантаження корисні для людей із будь-якою вагою. Як відомо, гіподинамія та ожиріння часто супроводжують один одного.
Тим не менш, науковці зійшлися на думці, що зниження або відсутність рухової активності в струнких людей призводять до високого ризику проблем зі здоров’ям. Тому, як не дивно, люди із зайвою вагою, які активно займаються спортом, мають кращий стан здоров’я, ніж стрункі люди із гіподинамією.
Результати досліджень учених опубліковані в Американському журналі клінічного харчування. Один з науковців, професор Ульф Еклунд розповів BBC News: «Найбільший ризик передчасної смерті спостерігається у людей з нормальною вагою, які були класифіковані як «неактивні». На відміну від активних учасників досліджень із зайвою вагою». Він додав, що підвищення рівня активності європейців зможе скоротити рівень смертності населення майже на 7,5%. Професор порадив людям правильно та раціонально розплановувати свій час. Таким чином вони зможуть знайти принаймі 20 хвилин для фізичних вправ чи звичайної швидкої ходьби. Більшість людей можуть робити це по дорозі на роботу, під час обідніх перерв чи ввечері замість перегляду телевізора.
Професор Джон Ештон, президент факультету громадської охорони здоров’я, запропонував власні можливі нововведення для покращення ситуації: «Ми повинні залучити значні інвестиції в інфраструктуру велоспорту та зробити вулиці наших міст придатними для цього».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео