Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ліки від кохання більше не міф

Ліки від кохання більше не міф
159049 ПЕРЕГЛЯДІВ

Брайян Д. Ерп, дослідник-нейроетик Оксфордського університету, розповів у інтерв’ю New Scientist про свої пошуки ліків від хвороби думок та почуттів. Науковці розглядають любов як нейрохімічний процес, який бере свій початок зі стародавніх часів та потреби людини продовжити свій рід.


Протягом сторіч кохання було і є найбільш сильною рушійною силою, але разом з тим і найстрашнішим прокляттям. Розбите серце – хвороба, від якої не лікували навіть магією з казок. Проте у майбутньому душевний біль можна буде утамувати як і будь-який інший – просто випити пігулку.
Брайян Д. Ерп, дослідник-нейроетик Оксфордського університету, розповів у інтерв’ю New Scientist про свої пошуки ліків від хвороби думок та почуттів. Науковці розглядають любов як нейрохімічний процес, який бере свій початок зі стародавніх часів та потреби людини продовжити свій рід. Звісно, кохання – це не лише «хімія», але вона відіграє одну з головних ролей.
Недарма кажуть, що любов – це наркотик. Останні наукові дослідження показали чималу схожість між впливом на роботу мозку деяких наркотичних засобів та закоханості. Обидва стани змушують нас забути про все навкруги, викликають почуття щастя і навпаки «ломки», коли дія збудника закінчується.
Однак, зауважив Брайян Д. Ерп, до лікування наслідків невдалих стосунків хімічними препаратами треба підходити з розумом. У випадку, коли людина не може забути партнера протягом року чи трьох, вона не рухається уперед, а застрягла у своїх спогадах, то пігулка справді зможе її врятувати. Тим паче стан довготривалого смутку тісно пов’язаний з депресією, яку лікарі добре вміють долати.
Проте, бувають ситуації, коли з коханими поривають зопалу, не заглядаючи у корені проблем, над якими треба було б подумати, можливо, щось змінити у собі. Таким чином прийом пігулки від любові стане шляхом втечі від дійсності. Тому так важливо, щоб ці ліки не стали панацеєю. Не слід забувати про такі звичні засоби боротьби з емоційною залежністю від іншого як відстань, відмова від проведення часу разом та перегляду його чи її фото на Фейсбук.
Звісно, поява такого препарату небезпечна ще й тим, що фармацевтичні компанії намагатимуться за допомогою реклами переконати аудиторію в тому, що їхні стосунки «нездорові».
Тобто існує багато етичних проблем пов’язаних з відкриттям ліків від кохання. Сьогодні ж найважливішим для науковців залишається забезпечення добровільності приймання таких пігулок.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео