Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як це працює: інноваційна заправка машин Tesla

Як це працює: інноваційна заправка машин Tesla
106140 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заправляти машину зміями. Мабуть, у повсякденному житті цей вираз не несе жодного сенсу


Заправляти машину зміями. Мабуть, у повсякденному житті цей вираз не несе жодного сенсу. Проте для розробників електромобіля ця фраза – не більше свідчення нового кроку у розробці авто. За основу розробки робота взято модель маніпулятора Series II - X125, випущено для різноманітних технологічних потреб.
Команда розробників, на чолі з президентом компанії Елоном Маском, заявили, що відмовляються від типових заправок, аргументуючи тим, що автомобіль Tesla є інноваційним для суспільства, тому і заправляти його треба нетрадиційним шляхом.
Головна ідея полягає в тому, що авто буде самообслуговуватись, адже змії-заправнки наділені штучним інтелектом. Крім того, на цих станціях підзарядки буде працювати мінімальна кількість людей. Змії будуть самостійно знаходити отвір у машині і давати їй задану водієм кількість електроенергії.
«Наша заправка – це щось, на кшталт великої розетки, де можна підзарядити своє авто у будь-який час.» - коментують розробники.
Зупинятися на розробці роботів тільки для публічних заправок Tesla Motors не збираються.
«Чому б не створити таку міні-заправку у кожному гаражі власника нашого автомобіля. Мало того, що водій зможе за потребою заправляти авто, ми хочемо довести наш винахід до такого рівня, коли роботи-змії будуть самі визначати, коли треба заправити «залізного коня». Сподіваємося, що із впровадженням таких міні-станцій у людей пропаде відчуття звечора «чи заправлена у мене машина?» і зранку щасливі власники будуть прокидатися і їхати на роботу із цілковитою впевненістю.» - розповідає Маск.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео