Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Бренд Nokia повертається на ринок смартфонів

Бренд Nokia повертається на ринок смартфонів
54509 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Фінська компанія HMD Global офіційно заявила, що має намір випускати смартфони під брендом Nokia. Перші смартфони, що матимуть знаменитий логотип, надійдуть у продаж в першій половині 2017 року. Про це йдеться у прес-релізі компанії HMD.

     Як повідомлялося, менш ніж півроку тому HMD та Nokia підписали важливу стратегічну угоду. Підписана домовленість дає ексклюзивне право компанії HMD використовувати бренд Nokia для смартфонів та планшетів протягом наступних 10 років. Півроку тому Nokia вела переговори з американською Miccrosoft щодо придбання прав на бренд Nokia. Бренд Nokia опинився у розпорядженні Microsoft після придбання мобільного бізнесу фінської компанії у 2013 році. Як повідомили в Nokia, під час переговорів компанія прагнула отримати дозвіл на використання бренду терміном на 24 роки, також, сюди входили права на використання дизайну смартфонів. Після досягнення домовленості з Microsoft, була підписана угода між HMD та Nokia.

     В угоді між HMD та Nokia також вказано, що Nokia отримуватиме виплати роялті від кожного проданого HMD смартфона чи планшета.

     HMD вже працює над новою лінійкою пристроїв, основними перевагами яких будуть інноваційність, якість та зручність у поєднанні з культовим дизайном смартфонів Nokia. HMD найняла багатьох колишніх працівників Nokia (які перейшли до Microsoft після поглинання) та розраховує досягти успіху на таких регіональних ринках, як індійський.

     За словами виконавчого директора HMD Арто Нуммела, Nokia був одним з найкультовіших та відомих брендів у всьому світі. Також, він відмітив, що в компанії усі поділяють ентузіазм, викликаний поверненням на ринок знаменитого бренду.

     Очікується, що HMD представить новий смартфон на виставці MWC, що пройде з 22-25 лютого в Барселоні.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео