Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Microsoft співпрацюватиме з компанією D-Link

Microsoft співпрацюватиме з компанією D-Link
54364 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Редмондський софтверний гігант об'єднує зусилля з виробником мережевого обладнання D-Link, для розповсюдження швидкого Wi-Fi у сільських місцевостях по всьому світу. Про це повідомила компанія D-Link.

     Компанії мають намір використовувати «Супер Wi-Fi», що буде базуватись на протоколі 802.11af та оперуватиме на низьких частотах між частотами телевізійних каналів. Це дозволить транслювати сигнал на більшу відстань ніж у випадку з застосуванням високих частот.

     Спочатку проект стартує в одному з американських штатів та трьох інших країнах. Поки що не уточнюється в яких саме.

     В компанії D-Link зазначили, що, як ніхто інший, мають приймати участь у поширенні доступного інтернету в віддалені куточки світу. Адже компанія має 30-річний досвід у розробці мережевого обладнання.

     Слід зазначити, що D-Link та Microsoft є не першими компаніями, що намагаються зробити інтернет більш доступним. Так, Project Loon компанії Google має на меті поширити інтернет у віддалених куточках планети та в сільській місцевості за допомогою повітряних куль. За планом повітряні кулі будуть дрейфувати в стратосфері на висоті 18 кілометрів. Project Loon передбачає надання інтернету на такій самій швидкості, як і 4G та LTE (до 300 Мбіт/с). Також, на початку цього року, компанії Sky та Space Global анонсували плани по запуску 200 нано-супутників, для забезпечення інтернетом віддалених куточків нашої планети.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео