Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Штучний інтелект допоможе людям з вадами зору

Штучний інтелект допоможе людям з вадами зору
244393 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Штучний інтелект, можливо, і робить незначний, але впевнений прогрес у вирішенні завдань загального призначення за допомогою таких програм, як персональний помічник. Та не менш важливим є те, як штучний інтелект може допомагати людям з обмеженими можливостями. Усвідомивши це, компанія Microsoft вбудувала спеціальні функції в свій офісний пакет програм Office 365.

     Так, незабаром користувачі офісних програм Microsoft Word та PowerPoint зможуть отримувати автоматичні описи зображень. Така функція надасть текстовий опис зображення вже існуючим програмам, що перетворюють текстову інформацію в аудіо. А вони в свою чергу донесуть вміст зображення до людей з вадами зору.

     Microsoft змогла досягти такого результату завдяки власній технології Computer Vision Cognitive Service, яка використовує нейроні мережі разом з методами глибинного навчання, аби краще розуміти та описувати вміст зображення.

     Компанія стверджує, що відтепер створення презентацій, які будуть більш доступними для людей з обмеженими можливостями, не вимагатиме значних зусиль та затрат часу. Завдяки машинному навчанню, сервіс вдосконалюватиметься з часом, аналізуючи його використання користувачами.

     Нові функції стануть доступні на початку наступного року власникам підписки на Office 365.

     Крім того, вже у цьому році користувачі отримають наступні оновлення, що зроблять Office більш "доступним":

- Програма Skype для бізнесу зможе робити автоматичні голосові сповіщення про запрошення до розмови, вхідні повідомлення та ін.;

- Програма OneNote матиме перероблений інтерфейс, який буде легшим для навігації по розділам та записникам за допомогою клавіатури.

- Office Online отримає функції навігації по інтерфейсу "стрічки", використовуючи тільки клавіатуру.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео