Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Найбільша в світі сонячна індійська електростанція

Найбільша в світі сонячна індійська електростанція
27325 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Свою найбільшу світі електричну станцію, що працює на сонячні енергії, Індія збудувала за 8 місяців. На її будівництво знадобилося 2,5 мільйони сонячних батарей. Під неї забрали 10, 36 квадратних кілометрів в південному індійському штаті Таміл-Наду.

     Потужність станції дорівнює показнику 648 мегават, що дозволяє їй перевершити Topaz Solar Farm, що знаходиться в штаті Каліфорнія в США та має потужність 550 мегават. Таким чином неофіційне звання наймасштабнішої в світі сонячної електричної станції переходить до індійської станції Камуті.

     Підраховано, що отриманої енергії сонця вистачить для того, аби забезпечити електричним живленням сто п'ятдесят тисяч житлових індійських будинків, що є дуже важливим для країни.

     Для того, аби звести станцію Камуті в штаті Таміл-Наду, індійська будівельники витратили 679 мільйонів доларів. Кошти було надано компанією Adani Green Energy, котра покрила витрати не тільки на покупку сонячних батарей, але, тільки уявіть собі, в спеціальну роботизовану систему. Вона буде самостійно та автоматично стежити за порядком сонячних панелей, очищаючи поверхню батарей, що може бути покрита частинками пилу та піску, яких так багато в жаркому та посушливому регіоні. Таким чином це дає дві великі переваги. По-перше, владі не доведеться утримувати велику кількість персоналу на електричній станції Камуті, обов'язками яких було б стеження за станом сонячних батарей, адже їх обов'язки перебрали на себе роботи-прибиральники. По-друге, сонячні панелі будуть постійно давати максимальну кількість енергії, тому що сонячне світло буде краще сприйматися фотоповерхнею батарей, а не відбиватиметься від мікрочастинок на поверхні. А це означає постійне та безперебійне функціонування Камуті на благо індійських жителів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео