Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Google підписав угоду про зберігання даних на Кубі

Google підписав угоду про зберігання даних на Кубі
163031 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Угода не збільшить кількість користувачів інтернету в комуністичній країні, але кубинці, які вже мають доступ до інтернету, з'єднуватимуться з сервісами Google швидше.

     Google підписала угоду з кубинським державним провайдером телекомунікацій ETECSA. Угода дасть можливість зберігати дані Google в дата-центрах на території Куби.

     Директор компанії Alphabet (материнська компанія Google) Ерік Шмідт спеціально прибув до Гавани для підписання угоди з ETECSA.

     На даний момент найближчі до Куби сервери Google знаходяться на території Венесуели. Та після підписання угоди провайдер ETECSA зможе локально зберігати найбільш популярний контент від Google, наприклад, відеоролики з YouTube. Це дасть змогу завантажувати контент у майже 10 разів швидше.

     Угода була підписана два роки потому як Президент США Барак Обама почав історичний процес нормалізації відносин між США та Кубою.

     Незважаючи на те, що угода між Google та ETECSA принесе певні покращення для інтернет-користувачів на Кубі, доступність інтернету на Острові свободи залишатиметься вкрай низькою. За даними Американської Ради, станом на 2014 рік, тільки 3,4% кубинців мали інтернет в своїх домівках, а 25,7% користувалися інтернетом протягом року. Такі низькі показники пов'язані з тим, що домашній інтернет є дуже дорогим на Кубі і, крім того, незаконним. Загалом кубинський інтернет підлягає значній цензурі збоку держави. Куба вважається країною з найнижчим показником доступності інтернету серед населення у всьому світі.

     В 2014 році, до того як Барак Обама заявив про налагодження відносин з Кубою, Ерік Шмідт разом з іншими представниками Google відвідав Острів свободи, для того, щоб просувати розвиток безкоштовного і відкритого інтернету на Кубі.

     Також, залишається відкритим питання того, як зміняться відносини між Кубою та США після інавгурації Дональда Трампа.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео