Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Месенджер Slack об’єднує зусилля з Google

Месенджер Slack об’єднує зусилля з Google
244654 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Користувачі Google Cloud, невдовзі отримають більше функціональності від месенджера Slack, оскільки компанії оголосили тіснішу інтеграцію сервісів, що є результатом домовленності про стратегічне партнерство.

     Одноіменна компанія Slack заявила, що мільйони файлів з Google диску надсилаються за допомогою месенджера Slack. Саме це наштовхнуло обидві компанії на пошуки шляхів покращення взаємодії сервісів. Одним з найбільших нововведень є інтеграція офісного пакету Google Docs в месенджер Slack. Це дасть можливість переглядати Google документи, які передаються в месенджері. Така функція стане у нагоді бізнес-користувачам, котрі в основному працюють з пакетом програм Google G Suite.

     Іншим важливим нововведенням буде поява Slack-бота для Google Диску. Працюючи в месенджері Slack, користувачі будуть отримувати сповіщення, що надходитимуть, наприклад, від Google Документів чи Таблиць, та зможуть підтверджувати чи відхиляти коментарі прямо з Slack-каналу. Крім того, користувачі матимуть можливість надавати доступ до файлів на Google Диску, отримуючи запити в Slack.

     Також, результатом співробітництва двох компаній стали нові функції перевірки дозволів. Так, коли користувач спробує надіслати файл за допомогою месенджеру Slack, додаток перевірить чи кожен користувач в каналі має дозвіл на читання чи редагування і т. ін. Якщо буде встановлено, що певні користувачі не мають дозволу на, наприклад, читання файлу, месенджер не надішле файл та попередить про помилку.

     Співпраця месенджера з пошуковим гігантом не випадкова, оскільки нещодавно компанія Microsoft презентувала схожий продукт, що називається Teams, і який має тісну інтеграцію офісного пакету Office 365, та може суттєво похитнути позиції Slack на ринку.

     Цікавим фактом є те, що у травні цього року Google запустила власний месенджер Spaces, котрий є прямим конкурентом Slack.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео