Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«NASA» попереджає дослідників Марсу про імовірність когнітивних розладів

«NASA» попереджає дослідників Марсу про імовірність когнітивних розладів
27766 ПЕРЕГЛЯДІВ

Численні когнітивні розлади та серйозні проблеми з мозковою діяльністю – саме з цим, спираючись на дослідження науковців Космічної радіаційної лабораторії «NASA», зіштовхнуться ті астронавти-сміливці, котрі приймуть вольове рішення першими вирушити до загадкової Червоної планети, повномасштабна колонізація якої запланована вже на 2025-й рік. Причому, настільки негативно на астронавтів впливатиме не сама розріджена атмосфера Марсу, а зовнішні космічні промені під час польоту до нього.

Перші експерименти, котрі дозволили вченим з «NASA» повідомити про невтішні результати спроби подібної мандрівки, проводилися на мозку звичайних мишей, котрий через півроку постійного впливу титану та іонізованого кисню став центром не тільки великої кількості запальних процесів, а й збільшення числа нервових клітин, невідворотно та навіки пошкоджених.

Зазнали негативного впливу вищезазначених хімічних сполук і мозкові нейронні мережі. До того ж, симптоматика, котру науковці спостерігали у мишей, була ідентичною з тими симптомами, жертвою котрих людина змушена стати, проходячи лікування від пухлини мозку – а це тривожність, неспокійна поведінка та порушення сну.

Поки що єдиним технологічним рішенням вчених у контексті забезпечення максимального рівня безпеки для тих, хто вирішить здійснити свій трирічний політ на Марс, є спеціальні відсіки для сну та відпочинку, обладнані захистом від шкідливого космічного випромінювання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео