Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Інноваційний інкубатор врятує життя передчасно народженим немовлятам!

Новини України: Інноваційний інкубатор врятує життя передчасно народженим немовлятам!
79602 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щоб зберегти життя передчасно народженим дітям, було створено винахід під назвою МОМ, з вигляду це досить звичайний, компактний надувний інкубатор.


Щоб зберегти життя передчасно народженим дітям, було створено винахід під назвою МОМ, з вигляду це досить звичайний, компактний надувний інкубатор. Автор пристрою - Лафборо Джеймс Роберт (випускник британського Університету). Завдяки своєму винаходу він зміг здобути перемогу на престижному щорічному конкурсі молодих винахідників James Dyson Award. Відомо, що для створення даної конструкції молодого вченого надихнув документальний фільм про недоношених немовлят в таборах військових біженців.
Відомо, що в середньому вартість інкубаційної системи - 45 000 долларов. Вона досить громіздка і її дуже важко транспортувати куди-небудь. МОМ - це свого роду порятунок і вирішення всіх проблем; завдяки її дешевизні і складаній конструкції. Інкубатор зручний у пересуванні, легко розбирається і складається в компактний кейс. Щоб зібрати винахід його необхідно надути, після підключити до електроенергії для підтримки певного темературного режиму.
Завдяки вбудованим сенсорам можна в реальному часі контролювати вологість і температуру всередині інкубатора. Комплектація пристрою також включає в себе складаний блок фототерапії для лікування жовтяниці у дітей. Якщо раптом трапиться збій в електроживленні, винахід здатен 24 години працювати без будь-яких перебоїв.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео