Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Азійський мільярдер планує скупити мобільний зв’язок Британії

Новини України: Азійський мільярдер планує скупити мобільний зв’язок Британії
158877 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лі Ка-Шинг Хатчісон проводить переговори, аби викупити британського мобільного оператора «О2» за 15,4 мільярди доларів.


Лі Ка-Шинг Хатчісон проводить переговори, аби викупити британського мобільного оператора «О2» за 15,4 мільярди доларів. Експерти стверджують, що це призведе до консолідації галузі бездротового зв’язку Туманного альбіону. Ка-Шинг є одним з найбагатших людей в Азії. Його статки оцінють у 33 мільярди доларів, а бізнес-імперія підприємця включає в себе вже три найбільших мобільних оператора Великобританії.
Переговори між Хатчісоном та іспанської фірмою «Telefonica», яка є нинішнім власником «О2» розпочалися в п’ятницю в Гонконзі. Проте немає ніякої гарантії, що обидві сторони досягнуть остаточних домовленостей, які потрібно буде затвердити нормативно. Офіційна ціна компанії мобільного оператора «О2» - 13,9 мільярдів доларів, але угода може включати в себе додатковий 1 мільярд доларів за відстрочення платежів.
Британський оператор мобільного зв’язку за останні роки накопичив чималу суму боргу і наразі не може повноцінно функціонувати через підвищення рівня конкуренції у світі мобільної індустрії Європи.
Минулого місяця магнат Хатчісон оголосив , що планує реорганізувати свою бізнес-імперію. Він згрупує все нерухоме майно в приватній власності, а в той час компанії, включаючи енергетичні, телекомунікаційні, а також фірми, що займають роздрібною торгівлею та комунальними послугами будуть перебувати у власності його холдингу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео