Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Операція з безпеки дорожнього руху в Маріуполі: щодня поліцейські зупиняли 26 порушників, які створювали загрозу життю людей

31456 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Маріуполі завершилося оперативно-профілактичне відпрацювання, яке тривало шість днів. За цей час поліція задокументувала 159 порушень правил дорожнього руху та відсторонила від керування транспортом 38 водіїв у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. А також поліцейські затримали більше 20 автомобілів, які перебували у розшуку.

Мета заходів – зниження рівня аварійності і травматизму на автошляхах, а також протидія злочинам, пов’язаним з використанням транспортних засобів, та фактам незаконного перевезення зброї та наркотиків.

Операція проводилася силами груп реагування патрульної поліції під керівництвом заступника начальника управління превентивної діяльності поліції Донецької області Олександра Віта.

Цілодобово 700-тисячне місто патрулювали як місцеві ГРПП, так і наряди з інших районів Донеччини. Щодня екіпажі зупиняли за порушення правил дорожнього руху 26 осіб, які створювали аварійні ситуації.

Кожен четвертий виявлений порушник – це нетверезий водій. Зневага до власного та чужого життя обернулася для них значними штрафами та позбавленням прав керування автотранспортом.

Нагадаємо, зараз штраф за водіння у стані сп’яніння складає до 34 тисяч гривень, а при повторних діях – 51 тисячу гривень. При цьому порушник не зможе керувати автомобілем - до 3 років.

Під час відпрацювання поліцейські двічі блокували перевезення наркотиків. В одному випадку готову дозу вилучили у чоловіка, який перебував за кермом автомобіля.

Водій щойно придбав шприц з первітином та готувався вжити його. А у пасажира автівки поліція виявила викрадений мобільний телефон, який перебував у розшуку.

В іншому випадку пасажир легковика перевозив амфетамін.

Усього поліцейські здійснили 33 затримання за різні правопорушення. Більше 20 з них – це транспортні засоби, які перебували у розшуку. Більшістю автомобілів керували маріупольці, одна автівка перебувала у власності жителя тимчасово окупованого Донецька.

Також зафіксовано 7 випадків підробки свідоцтва про реєстрацію транспорту або номерів вузлів та агрегатів. За усіма фактами, де виявлено невідповідність, проводиться перевірка.

Крім того, поліцейські припинили нелегальне перевезення металобрухту. Вилучено більше 3 тонн кольорового та чорного металу, який перевозився без жодних документів.

 

Відділ комунікації поліції

Донецької області

 

Теги: безпека дорожнього руху

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео