Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прокуратура вимагає повернути державі понад 20 млн грн збитків, заподіяних незаконним видобутком вугілля в Краматорському районі

Прокуратура вимагає повернути державі понад 20 млн грн збитків, заподіяних незаконним видобутком вугілля в Краматорському районі
305884 ПЕРЕГЛЯДІВ
Краматорська окружна прокуратура з метою захисту інтересів держави подала позов до Добропільського міськрайонного суду про відшкодування збитків на суму 20,3 млн грн.
 
Вказаний позов подано прокуратурою в межах кримінального провадження за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (ч. 3 ст. 240, ч. 1 ст. 272 КК України). 
 
    
 
У грудні 2022 року директор та начальник дільниці товариства з обмеженою відповідальністю, що працює в сфері добування корисних копалин, отримали доступ до ділянки однієї з шахт у Краматорському районі. Достовірно знаючи, що розташований на ній вентиляційний ствол підприємством не задіяно у виробництві, «підприємці» почали використовувати його для незаконного видобутку кам’яного вугілля.
 
 
До проведення зазначених робіт чоловіки залучили групу найманих працівників, яким пообіцяли гідну винагороду після реалізації сировини. За місяць вони встигли підняти на поверхню приблизно 2230 тонн палива. Вказані дії спричинили державі збитків на понад 20 млн грн, що й стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідним позовом.

 

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео