Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві буде Алея перепоховань знаменитих українців.

У Києві буде Алея перепоховань знаменитих українців.
140248 ПЕРЕГЛЯДІВ

Алея перепоховань буде знаходитися на Лук*янівському кладовищі –про це повідомляє сайт КМДА. Будування алеї планується для того щоб перепоховати знаменитих українських діячів, що у свій час були похований за межами України. Наразі проект вже закладено у рішенні «бюджет міста Києва на 2019 рік». Проект оцінили у 20 мільйонів гривень і вже виділили кошти на нього.

 

Окрім самої алеї перепоховань також будуть зводитися будівлі адміністративно-господарського призначення, що дозволить переносити прах людей, похованих за межами України,  також там планують розгорнути просвітницьку діяльність для киян і гостей столиці. Щоб Україна знала героїв, що будуть перепоховані там,  будуть проводитися екскурсії, масові заходи та створюватися музейні експозиції.Багато видатних українців поховані за межами України. Більшість із них знаходяться в Росії і Польщі. За територією України поховані такі видатні українці як Микола Гоголь, Олександр Довженко, актор Сергій Гулак-Артемовський, лікар Микола Радейко, композитор Дмитро Бортянський та багато інших.

Роботи розпочнуться влітку 2019 року і мають закінчитися у кінці 2020 року. Вцілому у кінці 2019 року об*єкт має бути збудованим на половину

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео