Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Понад 11 тисяч – таку кількість заборонених предметів у січні не дозволили пронести до судових установ співробітники Служби судової охорони

Понад 11 тисяч – таку кількість заборонених предметів у січні не дозволили пронести до судових установ співробітники Служби судової охорони
317758 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українці продовжують нехтувати встановленими правилами і приходять до органів Феміди з предметами, категорично забороненими до пронесення.

За перший місяць 2022 року відвідувачі органів та установ системи правосуддя України намагалися пронести до них 11 437 заборонених предметів. І це при тому, що січень був “багатим” на святкові та вихідні дні, коли судові установи не працювали.

Лідерами цього антирейтингу як минулого року, так і в січні 2022 року лишаються ті самі області України: Дніпропетровська, Харківська, Київська, Запорізька та Одеська.  

Так, у січні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади Дніпропетровської – 2 968 од., Харківської – 2 560 од., міста Києва та Київської області – 2 040 од.,  Запорізької – 814 од. та Одеської областей – 605 од.

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти в січні до судових установ, становлять: ножі – 3 831 од., набої – 3 112 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 2 506 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 530 од.

Також у січні судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 99 од. електрошокових пристроїв, 17 од. вогнепальної та 52 од. травматичної зброї, 38 од. пневматичної та газової зброї. Були і спроби зайти в суди з металевими та дерев’яними палицями й битами (20 од.), фаєрами та іншими піротехнічними засобами (25 од.), ножицями та викрутками (1 205 од).

Одного відвідувача суду, який намагався пройти до судової установи з речовинами, схожими на наркотичні, та ще чотирьох осіб, які не мали дозвільних документів на носіння і зберігання зброї або порушували громадський порядок, було затримано й передано працівникам Нацполіції.

Найбільш законослухняними областями України в січневому рейтингу є Сумська, Хмельницька, Чернівецька, Херсонська та Івано-Франківська. Так, на Сумщині зафіксовано лише 9 спроб пронесення заборонених предметів до органів та установ судової влади, на Поділлі – 16, Буковині – 22, Херсонщині – 24, а на Прикарпатті  – 50.  

Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колючо-ріжучими предметами.

Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео