Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Приїхав з Донецька розстрілювати маріупольців – танкісту загарбників повідомлено про підозру

Приїхав з Донецька розстрілювати маріупольців – танкісту загарбників повідомлено про підозру
392844 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 26-річному громадянину України повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженець м. Донецька перебував у складі незаконного збройного формування – «9-го окремого полку морської піхоти військової частини 08819 1 АК НМ ДНР» та займав посаду навідника-оператора танку. Протягом березня – квітня 2022 року він знаходився на території Лівобережного району м. Маріуполя, де на боці військових формувань рф брав участь у широкомасштабному вторгненні держави-агресора на територію України.
При цьому зловмисник, діючи на виконання злочинних наказів військового керівництва ворожої армії, здійснював численні постріли з танку по багатоповерхових будинках місцевих мешканців, руйнуючи та знищуючи майно мирного населення.
24 квітня поточного року під час виконання бойового завдання поплічника окупантів затримали військовослужбовці Збройних Сил України.
Слід зазначити, що вказані злочинні дії порушують статті Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів. На час слідства особа буде утримуватись в одній з установ виконання покарань, визначених як місце тримання військовополонених.
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео